Rekryteringsträff

här är din personliga information inför rekryteringsträffen

Z

Allmän info

Datum: Söndag 30/5-2021

Tid: 14.00-16.00

Plats: Västberga IP (Utomhus)

Klädsel: Fotbollskläder och skor för spel utomhus

Så här ser dagen ut

Dagen inleds med en kort teoretisk genomgång och en presentation av SvFA.

Därefter kliver vi ut på planen och genomför ett praktikpass tillsammans. Alla deltagare kommer att få leda varsin övning med resterande deltagare som en aktiv spelargrupp.

Din övning presenteras nedan

 

Övningen du ska leda på praktikpasset:

Förutsättningar

Under praktikpasset kommer du att leda övningen nedan.

Du kan räkna med 12–18 spelare på en mindre konstgräsyta. Du har tillgång till bollar, koner och västar samt mål vid behov. Du har 5 – 10 minuter på dig att visa din organisation, leda övningen och instruera deltagarna. Utgå från att dina spelare är i åldern 8–12 med blandade förkunskaper.

1v1v1 – med vändning

Övningens organisation
En spelplan dukas och justeras för tre spelare i arbete med små mål på långsidorna, mellan den ena kortlinjen (mållinjen) och startlinjen. Tre lag delas in och placeras ut på de tre utgångspositionerna; startlinjen samt på motsvarande stolpe vid respektive mål. Spelarna bildar led. Bollar vid servande lag som placerat sig på startlinjen.

Anvisningar
Bollen är i spel då en spelare från servande lag driver in den i ytan. Målet för denne anfallsspelare är att driva bollen med kontroll till mållinjen på motsatt sida alternativt startlinjen efter att passeringslinjen har passerats. Den första spelaren vid respektive mål tar sig samtidigt in i ytan för att förhindra bollhållaren samt bryta och göra mål på motsatt mål. Situationen är således 1v1v1 eller 1v2. Så fort bollen är död eller i mål startar nästa bollhållare. Spelarna tar sig tillbaka till sina egna led så snabbt som möjligt. Spela på tid, exempelvis 3 min. Rotera. Räkna poäng.

Att tänka på när du leder din övning

  • Kom igång blixtsnabbt!
  • Var kort och koncis!
  • Ha roligt!
  • Använd rösten!
  • Uppmuntra och ge beröm!
  • Lev ut och använd ditt kroppsspråk!

Följ oss gärna på sociala medier!