Rekryteringsträff

här är din personliga information inför rekryteringsträffen

Z

Allmän info

Datum: Söndag 30/5-2021

Tid: 14.00-16.00

Plats: Västberga IP (Utomhus)

Klädsel: Fotbollskläder och skor för spel utomhus

Så här ser dagen ut

Dagen inleds med en kort teoretisk genomgång och en presentation av SvFA.

Därefter kliver vi ut på planen och genomför ett praktikpass tillsammans. Alla deltagare kommer att få leda varsin övning med resterande deltagare som en aktiv spelargrupp.

Din övning presenteras nedan

 

Övningen du ska leda på praktikpasset:

Förutsättningar

Under praktikpasset kommer du att leda övningen nedan.

Du kan räkna med 12–18 spelare på en mindre konstgräsyta. Du har tillgång till bollar, koner och västar samt mål vid behov. Du har 5 – 10 minuter på dig att visa din organisation, leda övningen och instruera deltagarna. Utgå från att dina spelare är i åldern 8–12 med blandade förkunskaper.

Jaktsäsong – Mottagningar

Organisation
En rektangulär yta med plats för tre spelare i arbete dukas med två små mål på ena långsidan. På den andra långsidan markeras två startportar för respektive försvarande lag. En vändningslinje emellan dessa portar markeras helst med en befintlig linje. Tre lag delas in och placeras ut på de tre utgångspositionerna; startlinjen mellan målen samt vid respektive port mittemot målen. Spelarna bildar led. Ett lag servar på tid, därefter sker rotation tills alla lag har fått ett genomförande med serven. Bollar vid tränare inledningsvis. Tävla.

Anvisningar
Spelet startar när första spelaren i det anfallande laget löper in i spelytan för att ta emot en passning från tränaren. En försvare från respektive lag ger sig iväg när bollen är i spel. Dessa måste runda ett mål innan de kan vara aktiva. Anfallare ska ta emot bollen, vända vid linjen och göra mål i något av de två målen. Vid brytning kan försvararna ta kontringspoäng till sitt lag genom att passa till en medspelare i det egna laget, igenom porten.

Att tänka på när du leder din övning

  • Kom igång blixtsnabbt!
  • Var kort och koncis!
  • Ha roligt!
  • Använd rösten!
  • Uppmuntra och ge beröm!
  • Lev ut och använd ditt kroppsspråk!

Följ oss gärna på sociala medier!